2012. augusztus 27., hétfő

Pénztárcakímélő arctisztítás

Az utóbbi időben igyekszem minél kevesebb méreganyaggal kapcsolatba kerülni mind külsőleg, mind belsőleg, azaz igyekszem kevesebb vegyszert/ konzerválóanyagot tartalmazó kozmetikumot/ ételt használni/ enni. (Még ha figyelek is, úgyis rengeteg ilyennek ki vagyok téve, hát még ha nem....gondoltam:))
Ezért ma épp házilag készült arcpakolást keverek itthon, mert elég problémás a bőröm. Aki hasonló problémákkal küzd, annak -is- összeszedtem itt egy kis gyűjteményt, amit egy átlag hűtőt kirámolva el bír készíteni:). Íme:

*****

Zsíros bőrre

Reszeljünk le egy uborkát (felesleges meghámozni), majd a péphez adjunk néhány csepp citromot és élesztőt. Ha a masszába egy kevés lisztet is teszünk, keverhetőbb anyagot kapunk. Kenjük az arcunkra, majd 15-20 perc múltán dörzsöljük le. Mitesszeres bőr esetén kifejezetten hatásos.

Egy tojássárgáját keverjünk el egy evőkanál olívaolajjal, majd adjunk hozzá egy teáskanálnyi friss citromlevet. A tisztító hatású pakolást 30 perc múltán távolítsuk el!

Tíz deka túrót alaposan keverjünk össze két evőkanál mézzel és két evőkanál citromlével. Húsz percig hagyjuk hatni az arcunkon.

Ezeket a pakolásokat hetente egyszer-kétszer alkalmazhatjuk, ennél gyakrabban nem javasolt, mert kiszáríthatják a bőrt.

*******

Más bőrtípusokra itt találtok ötletet: http://cotcot.hu/cikk/2009/01/08/arcpakolas-a-konyhabol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése